Kuchnia - Zupy

Kuchnia - Zupy

Gdy się robi gorrrąco…

20 maja 2011 2011 11:05
Jadalne chwasty?
29 kwietnia 2011, 09:04

Skażeni cywilizacją oraz gotowymi przetworzonymi produktami, które leżą poukładane na półkach w supermarketach – my mieszczuchy często nie mamy pojęcia ile żarcia rośnie wokół nas! I to całkiem gratis! więcej »

Wielkanocny barszcz
19 kwietnia 2011, 11:04

Zawsze największą dla mnie zagadką kulinarną było: „czym się różni żurek od barszczu białego”? Znajomi zapytani wprost coś bredzili bez sensu lub wzruszali ramionami i pukali się w czoło. Najpierw myślałam, że to zależy od regionu, potem już olałam sprawę i nie zadawałam głupich pytań. Problem jednak nadal tkwił we mnie bardzo głęboko i pytanie pozostawało bez odpowiedzi. więcej »

Morda upiora? I owszem, ale są i inne możliwości…
15 października 2010, 10:10

„Poza marynatą, pestkami i mordą upiora nikt nie wie co właściwie można z dynią zrobić. Wielkie to, dość wodniste, bez zapachu i smaku. Liczne obozowe i więzienne zupki z dyni zniechęciły ludzkość do owocu ostatecznie.” Joanna Chmielewska więcej »