Kuchnia - Dania Główne

Kuchnia - Dania Główne

Piersi Kurczaka Zagrodowego nadziewane bobem, zawijane w boczku

20 lipca 2016 2016 02:07
Pizza Fiolki Najdenowicz
7 lutego 2016, 11:02

Chyba nie znam człowieka, który nie lubiłby pizzy. więcej »

Sałatka ziemniaczana z dodatkiem bobu, cukrowego groszku i musztardowo  - miodowym vinegrette
12 lipca 2015, 06:07

 Podczas gotowania możemy sięgnąć po dobrą, świeżo filtrowaną wodę BRITA. Dzięki domowej filtracji jest wolna od zapachu i koloru, smaczna oraz charakteryzuje się zmniejszonym poziomem twardości. Potrawy ugotowane na jej bazie będą aromatyczne, apetyczne i pyszne.  więcej »

PRZEPIS NA WIELKANOCNY ŻUREK
12 marca 2013, 01:03

PRZEPIS NA WIELKANOCNY ŻUREK więcej »

 Gęś marynowaną w miodzie pitnym & kremowym selerem z pieczonym jabłkiem, konfiturą z czerwonej kapusty
7 stycznia 2013, 09:01

Gęś marynowaną w miodzie pitnym & kremowym selerem z pieczonym jabłkiem, konfiturą z czerwonej kapusty więcej »

Sophisti Food: Letnie inspiracje
17 czerwca 2011, 10:06

Bywają takie dni, że żar się leje z nieba i człowiek się do wszystkiego klei. Na samą myśl o ugotowaniu, czy usmażeniu czegoś przy kuchni albo przebywania przy rozgrzanym piekarniku robi nam się słabo. Jeść tez nam się za bardzo nie chce…. więcej »

Sezon na szparagi - Uwaga Konkurs!!
28 maja 2011, 05:05

…niestety trwa za krótko. Bardzo je lubię w najzwyklejszej i najprostszej postaci, czyli z wody, polane masłem z przyrumienioną bułeczką albo z sosem holenderskim. więcej »

Przegląd lodówki
17 maja 2011, 10:05

Czasami bywa tak, że człowiek kompletnie nie ma pojęcia co by tu zjeść, do sklepu daleko, lenistwo dopada, a koncepcji brak. W takich chwilach powstają najczęściej bardzo dziwne mieszaniny smażone/duszone/zapiekane (niepotrzebne skreślić) z tego, co udało nam się wygrzebać w lodówce, a co jeszcze nie osiągnęło poziomu wysoko rozwiniętej cywilizacji i nie przejawia chęci samodzielnej ucieczki na własnych, doskonale już ukształtowanych kończynach. więcej »

Dania dla odważnych
15 kwietnia 2011, 10:04

W prawie każdej kuchni świata można znaleźć potrawy, które zwykłego śmiertelnika wprawiają w przerażenie i osłupienie. więcej »

Sophisti food: Szpinak dla opornych
5 kwietnia 2011, 03:04

Wcale się nie dziwię niektórym ludziom, że nie lubią szpinaku. Dręczy ich po nocach niemiłe wspomnienie ze szkolnej stołówki, gdy na talerzu lądowała błotnista paćka o wyglądzie krowiego placka i takim samym, co krowi placek zabarwieniu…Masakra, w dodatku w smaku to było absolutnie żadne (krowiego placka nie próbowałam, ale zapewne tak smakuje). Gdyby to danie skosztował taki np. Gordon Ramsay – w sekundę podpaliłby kuchnię i wypatroszył kucharza. więcej »

Diety – czy warto je stosować?
29 marca 2011, 04:03

Podsumowując cykl moich felietonów poświęconych dietom pora zadać sobie pytanie: czy wszystkie, często sprzeczne informacje na temat sposobów odchudzania mają sens? więcej »

Życie na diecie – c.d.
25 marca 2011, 10:03

Kontynuując temat diet – przyjrzyjmy się tym najpopularniejszym, być może  nasuną się nam jakieś sensowne wnioski… więcej »

Jesienna gęś
9 listopada 2010, 09:11

Zrobiło się ciemno i zimno i już się człowiek byle sałateczką nie pożywi. Aż nam się marzy porządne pieczyste, albo jakaś konkretna, rozgrzewająca zupa, żaden tam chłodniczek…I żeby to wszystko było jakieś takie sycące, tłuściutkie, żadne tam light! więcej »

wybierz stronę