Felietony i Porady

Felietony i Porady

Karl Lagerfeld przenosi nas na Kubę, dzięki najnowszej kampanii Chanel Cruise 2017.

Karl Lagerfeld przenosi nas na Kubę, dzięki najnowszej kampanii Chanel Cruise 2017.

30 października 2016, 05:10, przez: SOPHISTI POLECA

Każda kampania reklamująca najnowsze kolekcje Chanel jest wyjątkowa. Wyobraźnia Karla Lagerfelda jest nieograniczona. Było już śniadanie na trawie, sceneria przypominająca greckie wyspy, czy eleganckie czarno-białe zdjęcia. Co projektant wymyślił tym razem?

czytaj dalej
Czekoladowe fudge z migdałami uprażonymi na miodzie

Czekoladowe fudge z migdałami uprażonymi na miodzie

29 października 2016, 06:10, przez: Kasia Klich

Czekoladowe fudge jest niezwykle łatwe do zrobienia. Baza jest zawsze taka sama, a co znajdzie się w środku, zależy wyłącznie od Was.

czytaj dalej
Czy przyznać się do błędu?

Czy przyznać się do błędu?

26 października 2016, 10:10, przez: Anna Gołebicka

…Oto jest pytanie? Jedziesz samochodem, źle wyliczasz zakręt i zawadzasz tylnym kołem o krawężnik. Co myślisz?

czytaj dalej
„Przyłapani na modzie” we wrześniu 2016

„Przyłapani na modzie” we wrześniu 2016

25 października 2016, 05:10, przez: SOPHISTI PATRONATY

We wrześniu na ulicach Krakowa można było oglądać zarówno stylizacje letnie, jak i jesienne. Uczestnicy akcji Galerii Krakowskiej „Przyłapani na modzie” postawili na klasyczne kolory, zawsze modny jeans oraz klasyczne białe koszule!  

czytaj dalej
MAKROBIOTYKA

MAKROBIOTYKA

24 października 2016, 12:10, przez: Alicja Hofman

MAKROBIOTYKA – przepis na dobre życie Słowo pochodzi z greckiego makro bios, czyli długie życie lub wspaniałe życie i mówi nam o szerokim spojrzeniu na życie. Makrobiotyka uczy równoważenia przeciwieństw, które są w ciągłym ruchu. Jak dzień i noc.

czytaj dalej
 Coś na deser, czyli krem z białej czekolady z pistacjami i malinami

Coś na deser, czyli krem z białej czekolady z pistacjami i malinami

23 października 2016, 10:10, przez: Magdalena Durand

Według prawdziwych smakoszy i znawców, biała czekolada nie jest prawdziwą czekoladą, gdyż tylko w jej najlepszych gatunkach znajdziemy do 33% masła kakaowego. Nie będę się więc upierać czy nazwa tego produktu jest adekwatna do jego rzeczywistego składu, ale skupię się na jego walorach smakowych.

czytaj dalej
Grzechy branży mody

Grzechy branży mody

20 października 2016, 02:10, przez: Grzegorz Choromański

Przygotowanie raportu dotyczącego mocno podzielonej i skłóconej branży modowej było wyzwaniem, które wydawało się na początku niewykonalne. Zachowywanie pozorów, niedostępność i bufonada, to cechy najczęściej widoczne u osób odmawiających udziału w tym przedsięwzięciu. Mimo to udało się

czytaj dalej
Halo czy jest tam Ktoś?

Halo czy jest tam Ktoś?

17 października 2016, 09:10, przez: Joanna Daniło

Czy pukaliście się kiedyś w głowę po zrobieniu jakiejś totalnej głupoty, w celu wywołania, czy przywołania odruchów rozsądku bądź człowieczeństwa? Nie ma się czego wstydzić, bo to świadczy o tym, że coś jeszcze się kołacze w tej naszej, jakże obciążonej współczesnej głowie. Czym mamy wypełnioną głowę, a raczej co mamy na głowie ( i nie mówię tu o żadnych modowych wynalazkach)? Niektóre panie od razu krzyknęłyby „cały dom” i zapewne miały by rację, panowie mogliby powiedzieć „ tyle mam na głowie” bez podawania szczegółów, żeby żony czy ich partnerki nie usłyszały. Istnieje przecież wiedza nie wskazana. Procent wypełnienia naszej głowy ( i proszę tu nie kojarzyć słowa procent tak, jak to robią pijani kierowcy, z wiecznym chlupaniem mocnych trunków w durnej łepetynie)poszczególnymi „rzeczami” jest bardzo ważny. I stosunek wielkości tych obszarów również.

czytaj dalej
wybierz stronę