Felietony i Porady

Felietony i Porady

NIKKI LISSONI

NIKKI LISSONI

26 marca 2014, 12:03, przez: SOPHISTI PATRONATY

NIKKI LISSONI to nowa marka biżuterii wchodząca na polski rynek. Jej wyjątkowy koncept polega na zastosowaniu starego jak świat mechanizmu medalionu z wymiennym wnętrzem, jednak w nowoczesnej formie i wydaniu.

czytaj dalej
Spór o zabiegi estetyczne, kolejna odsłona.

Spór o zabiegi estetyczne, kolejna odsłona.

25 marca 2014, 01:03, przez: Grzegorz Choromański

W używanej przeze mnie terminologii (bo ustawowych regulacji w tym zakresie brak) zabiegi estetyczne to nie tylko te z zakresu medycyny estetycznej, ale również wszystkie pozostałe, mające z założenia poprawiać piękno (wygląd, ale też samopoczucie) człowieka, które niekoniecznie musi wykonywać lekarz.

czytaj dalej
Fejs i net

Fejs i net

23 marca 2014, 10:03, przez: Fiolka Najdenowicz

W dzisiejszych czasach, jak człowiek ma dostęp do netu, to nie zginie. Działające wifi to podstawa. Myślę, ze gdyby nie fejs i net – moja przygoda nie skończyłaby się pomyślnie.

czytaj dalej
 „Julie and Julia”i wołowina

„Julie and Julia”i wołowina

20 marca 2014, 10:03, przez: Magdalena Durand

Po obejrzeniu filmu „Julie and Julia” z Meryl Streep w roli głównej, nie mogłam oprzeć się pokusie przyrządzenia wołowiny po burgundzku. Danie przepyszne i dość proste w przygotowaniu, ale jednocześnie czasochłonne. Polecam zabrać się za gotowanie boeuf bourguignon minimum dzień przed planowanym podaniem. Z tym daniem jest trochę tak, jak z naszym polskim bigosem – jest po prostu smaczniejsze po kolejnym odgrzaniu.

czytaj dalej
Dwie lewe ręce

Dwie lewe ręce

18 marca 2014, 03:03, przez: Fiolka Najdenowicz

Od weekendu moje fejsbuczne znajome dyskutują nad artykułem Natalii Mazur, która przeprowadziła wywiad z dr Agatą Stanisz dla Gazety Wyborczej.

czytaj dalej
Pasztet z wątróbek drobiowych z wędzonymi śliwkami, żurawiną i orzechami nerkowca

Pasztet z wątróbek drobiowych z wędzonymi śliwkami, żurawiną i orzechami nerkowca

15 marca 2014, 01:03, przez: Kasia Klich

Dzisiaj zapraszam Was na pasztet z wątróbek drobiowych z wędzonymi śliwkami, żurawiną i orzechami nerkowca.

czytaj dalej
Jest pięknie!

Jest pięknie!

13 marca 2014, 10:03, przez: Joanna Daniło

Już czujecie tą przewrotność skupioną w ironicznym, głośno krzyczącym wykrzykniku w tytule felietonu? Wszystko zależy czy jesteście w typie faceta w luksusowych bordo sztybletach ze złotymi zdobieniami i nie mówię tu, że nie pięknych. Nie jestem złośliwa w stosunku do rzeczy, bo ich urok bądź nie, wychodzi dopiero „w użyciu” przez człowieka. My ludzie mamy możliwość nadawania blasku przedmiotom, słowom, działaniom, tylko nie zawsze nam się chce.

czytaj dalej
Czy będziemy tacy sami?

Czy będziemy tacy sami?

11 marca 2014, 09:03, przez: Fiolka Najdenowicz

„Żeby być szczęśliwym – trzeba kurczowo trzymać się teraźniejszości. Wielu ludzi tylko pozornie żyje tu i teraz, w rzeczywistości są mieszkańcami odległych czasów. Jedni żyją pięć lat temu, inni dwadzieścia, albo nawet pięćdziesiąt.

czytaj dalej
wybierz stronę